Nämä röstiperunoiden sukulaiset ovat perinteinen aamiaisruoka Tynesiden alueella Englannissa, vielä tarkennettuna etenkin Gatesheadin kaupungin alueella. Reseptin kerrotaan alunperin olevan peräisin kanaalien kaivajilta, jotka kypsensivät perunapihvejä tulella käyttäen lapioita paistinpannuina. Traditionaalisesti ne paistetaan sianrasvassa, mutta öljy käy paistamiseen yhtä hyvin.
Aamiaisella nämä perunapihvit tarjoillaan paistettujen munien ja makkaroiden kanssa. Perunapihvit sopivat hyvin myös lounaaksi tai päivälliseksi, jolloin ne kannattaa nauttia raikkaan vihreän salaatin ja oluen kanssa.
Gateshead bacon floddies
4-6 annosta
250 g raastettua raakaa perunaa
1 iso sipuli
1 iso sipuli
175 g hienonnettua pekonia
50 g vehnäjauhoja
2 munaa
suolaa ja pippuria
öljyä
1. Raasta perunat ja aseta raaste puhtaan keittipyyhkeen päälle. Käännä mytyksi ja purista jä vääntele nesteen poistamiseksi.
2. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon perunaraasteen, pekonin, jauhojen ja mausteiden kanssa. Sekoita hyvin.
3. Vispaa munia hetki haarukalla ja lisää perunaseokseen..
4. Kuumenna öljy pannulla. Lisää perunaseos nokareina pannulle ja litistä pihviksi. Voit myös halutessasi käyttää rengasmuottia siistin pyöreän muodon saamiseen. Paista keskilämmöllä 3-4 minuuttia kummaltakin puoleta tai kunnes pihvit ovat kullanruskeita ja kokonaan kypsiä. Aseta paperin päälle hetkeksi ylimääräisen rasvan poistamiseksi ja tarjoile kuumana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti