perjantai 1. marraskuuta 2013

Kurpitsa-kuppikakut kaneli-tuorejuustokuorrutteella


Trick or treat! It´s Halloween! Jälleen yksi tekosyy leipoa, vaikken varsinaisesti päivää juhlistakaan. Toinen tekosyy on se, että minulla on jo jonkin aikaa ollut pöydälläni itse kasvatettu kurpitsa odottamassa käyttöä. Joten tänään sitten koversin Baby Bear - kurpitsastani sisukset pois ja leikkasin sille irvinaaman. Pimeän laskeuduttua laitoin kurpitsan sisään kynttilät ja asetin sen ulos (vaikka jos olisin seurannut alkuperäistarinaa, olisi minun pitänut kovertaa tähän tarkoitukseen nauris). Kolmas tekosyy leipomiseen oli kokeilla ensimmäistä kertaa uutta runebergintorttu vuokaani, jonka löysin kaupasta viidellä eurolla.


Olen jo jonkin aikaa tutkiskellut erilaisia kurpitsa-kuppikakku reseptejä muokatakseni niistä sopivan version itselleni. Käytin leipomiini kuppikakkuihin esimerkiksi puolet vähemmän sokeria kuin alkuperäisissä ohjeissa sanottiin. Suurin osa yhdysvaltalaisista resepteistä on luonteeltaan sellaisia, että niissä voi hyvin käyttää puolet vähemmän sokeria ja rasvaa kuin mitä ohjeissa neuvotaan. Kun käytät alhaalla olevaa reseptiä, kakuista tulee ihanan pehmeitä ja mehukkaita.

Kurpitsa-kuppikakut

6 kuppikakkua

120 g vehnäjauhoja
½ tl kurpitsapiirakka-maustetta (sekoita saman verran muskottipähkinää, kanelia ja inkivääriä keskenään)
1/4 tl kanelia
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1/4 tl suolaa
120 g kurpitsasosetta
30 g sokeria
30 g siirappia tai fariinisokeria
30 g öljyä
1 muna

1. Esilämmitä uuni 180-asteeseen. Voitele vuoat kevyesti öljyllä, jos käytät isoa muffinssivuokaa tai runebergintorttu vuokaa.

2. Sekoita kulhossa jauhot, mausteet, leivinjauhe, sooda ja suola.

3. Toisessa kulhossa sekoitetaan kurpitsasose, sokerit, öljy ja munat.

4. Kaada muna-kurpitsaseos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita huolellisesti.

5. Kaada taikina vuokiin ja paista 15-25 minuuttia riippuen siitä, millaista vuokaa käytät. Jäähdytä huolellisesti ritilän päällä

Kaneli-tuorejuustokuorrute

3 rkl suolatonta voita
110 g tuorejuustoa (esimerkiksi philadelphia juustoa)
½ dl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria
ripaus kanelia

6. Sekoita huoneenlämpöinen voi tuorejuuston kanssa vatkaimella tasaiseksi. Lisää sokerit ja kaneli ja jatka vispaamista noin 5 minuuttia.

7. Pursota tai levitä kuorrute kuppikakkujen päälle. Lisäkoristeiksi sopivat vaikka pähkinärouheet, suklaarouheet tai kurpitsakaramellit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti