torstai 31. lokakuuta 2013

Kesäkurpitsa-vuohenjuustofrittata


Tämäm herkullisen frittatan ohjeen löysin Hullujen päivien keittokirja-löydöksestä. Mireille Guilianon Ranskattaret eivät liho - Keittokirja on täynnä ohjeita, joita suunnittelen kokeilevani tulevaisuudessa. Mielikuvitukselliset yhdistelmät ovat tämän kirjan erikoisuus. Mitä sanoisitte punajuuri-inkivääri-gazpachosta tai porkkanakeitosta, joka tarjoillaan kiivin kanssa? Kirjan nimen mukaisesti Guiliano antaa yhden selityksen väitteelle, että ranskattaret eivät liho; annoskoot. Säätele annoskokoja, niin pysyt omassa painossasi. Jos haluat menettää kilon viikonlopussa, syö noin kaksi päivää keitettyä purjoa ja juo purjojen keitinlientä. Pokkari-versiona keittokirja ei maksa paljon, ja kannatankin sen hankkimista kirjahyllyyn.

Mutta takaisin frittataan. Frittata muistuttaa munakasta ja usein sekoitetaankin siihen. Se on kuitenkin oma italialainen ruokalajinsa. Frittatassa voidaan käyttää monenlaisia täytteitä, kuten lihaa, juustoa tai vihanneksia.  Esimerkiksi Frittata di maccheronissa käytetään täytteenä spagettia. Täytteet joko kypsennetään ensin pannulla ja sitten lisätään munamaito, tai täytteet sekoitetaan munan kanssa. Frittata laitetaan usein kypsymään uuniin tai grillin alle ja se tarjoillaan usein lohkoiksi leikattuna. Iranissa tarjoillaan frittata muistuttavaa ruokalajia nimeltään kookoo.


Kesäkurpitsa-vuohenjuustofrittata

3 annosta

3 kananmunaa
½ raastettua kesäkurpitsaa
1 rkl tuoretta timjamia
60 g vuohenjuustoa
suolaa ja mustapippuria
noin 1 rkl oliiviöljyä
½ dl pecorinoraastetta


1. Kuumenna grilli.


2. Vispaa kulhoon rikottuja kananmunia hiukan. Lisää raastettu kesäkurpitsa, murennettu vuohenjuustoa, timjami ja mausteet.


3. Kuumenna öljy pannulla. Kaada munaseos pannulle ja levittele tasaisesti. Paista muutama minuutti reunoja nostettelen, jotta kypsentämätön munaseos pääsee pannulle. Alenna lämpöä ja kypsennä 5-7 minuuttia, kunnes munakas on melkein hyytynyt.


4. Ripottele pecorinoraaste munakkaalle ja aseta pannu grillivastuksen alle. Juusto sulaa ja ruskistuu ja frittata pullistuu. Ota pois uunista ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä kuten timjamilla tai vaikka salivan lehdillä. Tarjoile lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti