Graavilohi kruunaa leivän kuin leivän, ja herkullisen leivän saat vaikka vain asetelemalla ruisleivän päälle hieman voita, graavilohta ja hyvää sinappia. Voit myös käyttää vaaleampaa leipää ja graavilohen kaveriksi asetella leivälle katkarapuja, tilliä ja sitruunaviipaleen. Tämä versio on rikkaampi aineksiltaan ja ruokaisampi. Retiisi ja vesikrassi tuovat leipään raikkautta ja mäti antaa leivälle lisähohtoa.
Graavilohileivät
4 viipaletta ruisvuokaleipää (esimerkiksi tummaa paahtoleipää)
voita tai margariinia
3 keitettyä kananmunaa
noin 300 g graavilohta
4-5 retiisiä
noin 4 rkl mätiä kuten lohen mätiä
vesikrassia
Tillimajoneesi
tuoretta tilliä
majoneesia
1. Valmista tillimajoneesi sekoittamalla majoneesin joukkoon tuore tilli.
2. Sipaise kunkin leivän päälle voita ja asettele viipaloitua kananmunaa pohjimmaiseksi ja niiden päälle graavilohisuikaleet.
3. Viimeistele leivät retiisinpaloilla, mädillä, vesikrassilla, majoneesilla ja tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti