maanantai 28. lokakuuta 2013

Puolalainen kukkakaali - Chou-fleur à la polonaise



Tämän reseptin löysin ranskalaisesta keittokirjasta, jonka isoäitini oli aikanaan hankkinut ilmeisesti antikvariaatista. Alkuperäiseltä nimeltään resepti on Chou-fleur à la polonaise. Keitetty kananmuna ja paistettu korppujauho tekevät keitetystä kukkakaalista hauskemman ja ruokaisamman lisukkeen ryöstämättä kukkakaalin omaa mietoa makua. Korppujauhon voi mielestäni myös korvata halutessaan tuoreella leivänmurulla. Annos sopii hyvin etenkin erilaisten kalaruokien lisukkeeksi, mutta sen voi nauttia sellaisenaankin.

Puolalainen kukkakaali

4 hengelle

1 iso kukkakaali (tai 5-6 pientä kukkakaalia)
suolaa
2 munaa
50-75 g voita
noin 4 rkl korppujauhoja (tai tuoretta leivänmurua)


1. Keitä kananmunia 8-10 minuuttia, jolloin keltuainen jää hiukan pehmeäksi (jos haluat kovia munia, keitä noin 12 minuuttia). Kuori ja hienonna.




2. Keitä kukkakaali kokonaisena tai lohkoina suolatussa vedessä kypsäksi (tarkkaile kypsymistä; älä anna kiehua liian kypsäksi).


3. Sulata voi pannulla ja lisää korppujauho. Ruskista ja siirrä hetkeksi sivuun.

4. Asettele kypsä kukkakaali lämpimään annosvuokaan ja ripottele päälle hienonnettu kananmuna. Kaada lopuksi päällimmäiseksi korppujauho ja voi pannulta. Vie kuumana pöytään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti