torstai 17. lokakuuta 2013

Maksapasteijaleivät



Maksapasteijan ja pekonin liitto makean hillokkeen kanssa lyömätön. Etikkakurkut antavat puolestaan leivälle mukavaa kirpakkuutta. Leipä muistuttaa kuuluisaa tanskalaista voileipää Leverpostej:a, mutta siinä hillokkeen ja kurkun on korvannut sienimuhennos. Leipää kannattaa kokeilla, vaikkei suuri maksapasteijan ystävä olisikaan.

Maksapasteijaleivät

4 annosta

4 viipaletta ruisvuokaleipää (esimerkiksi tummaa paahtoleipää)
voita tai margariinia
4 salaatinlehteä
150 g viipaloitua maksapasteijaa
4-6 viipaletta pekonia
pieniä maustekurkkuja

Punasipuli-mustaherukkahilloke

1 punasipuli
½ dl mustaherukoita
4 rkl hillosokeria
½ dl vettä

1. Valmista hilloke: Kuori ja silppua punasipuli. Laita kattilaan kaikki ainekset ja keitä hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna hillokkeen jäähtyä.

2. Paloittele pekonit pienemmiksi paloiksi ja paista rapsakoiksi.

3. Sipaise leiville voita ja asettele kunkin päälle salaatinlehti. Seuraavaksi viipaloitua maksapasteijaa, jonka päälle asetellaan pekoninviipaleita. Viimeistele leivät kurkuilla ja hillokkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti