Blogi ruuanlaitosta, leivonnasta ja kaikesta ruokaan ja syömiseen liittyvästä.
torstai 17. lokakuuta 2013
Paahtopaistileipä
Tämän paahtopaistileivän pohjana on klassinen tanskalainen paahtopaistileipä, johon kuuluu ruisleipää, paahtopaistia, remoulade-kastiketta, piparjuurta ja paahdettua sipulia. Tässä versiossa piparjuuri on sekoitettu remoulade-kastikkeeseen ja sipuli on karamellisoitu. Pohjana käytetään tummaa paahtoleipää ja salaattia.
Paahtopaistileipä
4 annosta
4 viipaletta ruisvuokaleipää (esimerkiksi tummaa paahtoleipää)
voita tai margariinia
salaattia
4 viipaletta paahtopaistia
vesikrassia
Piparjuuriremoulade
3 rkl raastettua piparjuurta
1 pieni maustekurkku
1 rkl kapriksia
1 dl majoneesia
Karamellisoitu sipuli
2 isoa sipulia
1 rkl voita
1 rkl sokeria
2 tl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
1. Valmista piparjuuriremoulade: Kuori ja raasta piparjuuri. Leikkaa maustekurkku pieniksi paloiksi ja hienonna kaprikset. Sekoita piparjuuri, kurkku ja kaprikset majoneesin kanssa.
2. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota pannulla rasvan kanssa 5 minuuttia, jonka jälkeen lisää sokeri. Jatka paahtamista, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Mausta etikalla ja suolalla.
3.Sipaise leipien päälle rasvaa ja nosta kunkin leivän päälle salaatinlehtiä ja yksi paahtopaistiviipale. Asettele leiville vielä piparjuuriremouladea ja karamellisoitua sipulia.Koristele vesikrassilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti