maanantai 28. lokakuuta 2013

Kuhaa ja vuohenjuustoa en papillote



Kalaa en papillote eli kalaa leivinpaperin sisällä on hyvä ja yksinkertainen tapa valmistaa kalaa. Paperikuoren tai nyytin sisällä nesteet eivät haihdu vaan kypsentävät kalan höyryttämällä ja muodostavat muiden ainesten kanssa herkullisen kastikkeen. Kala säilyy myös ihanan mehukkaana. Kuorissa ja nyyteissä käytetään yleensä leivinpaperia, mutta myös esimerkiksi foliota voidaan käyttää. Leivinpaperi käännellään kuoreksi tai kääritään nyytiksi kalan ympärille ja suljetaan huolellisesti. Periaatteessa nyytin sisään voi laittaa lisukkeiksi mitä haluaa: öljyä, viiniä, kalalientä, mausteita, kasviksia jne.

Aasialaisissa muunnoksissa leivinpaperi tai folio on korvattu suurilla lehdillä, esimerkiksi banaaninlehdillä. Ruoka, esimerkiksi liha tai kala voidaan kääriä lehdillä ja asettaa lähelle nuotiota tai grillin päälle.

Tässä versiossa käytetään kalana kuhaa, mutta myös muut vaalealihaiset kalat käyvät hyvin. Jos vuohenjuustosta ei välitä, sopii vaihtoehdoksi myös hyvä kreikkalainen fetajuusto. Sitruuna-oliiviöljyn voi myös korvata tavallisella oliiviöljyllä ja sitruunamehulla.

Kuhaa ja vuohenjuustoa en papillote

1 annos

1 kuhapala (puolikas tai 1/3 kuhafileestä koosta riippuen)
Pala chévre-vuohenjuustoa
6-7 mustaa oliivia
5 kirsikkatomaattia
punasipulia
persiljaa
suolaa ja mustapippuria
sitruuna-oliiviöljyä


1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Käännä neliönmuotoinen pala leivinpaperia kahtia niin, että siitä muodostuu kolmio. Leikkaa puoliympyräksi.

2. Käännä kuoren toinen lehti sivuun ja aseta kalanpala keskelle. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele pinnalle oliivit, puolitetut kirsikkatomaatit, vuohenjuusto, viipaloitu punasipuli ja persilja. Lorauta päälle sitruuna-oliiviöljyä.


3. Aseta kuoren kansi kalan päälle ja kääntele reuna kiinni (aloita kääntely toisesta reunasta ja jatka toiselle puolelle, ja lopuksi käännä pää reunan sisään). Laita valmis kuori joko uunivuokaan tai uunipellille.


4. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja vihreän salaatin kanssa. Ruokailija saa itse avata nyyttinsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti